Suroviny

  • 1 šalátová uhorka
  • 1 zväzok čerstvého kôpru
  • 1 grécky biely jogurt
  • šťavu z 1 citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dl panenského olivového oleja
  • korenie a soľ na dochutenie

Postup:

Šalátovú uhorku nastrúhame, dáme do sitka a vymačkáme z nej vodu. Nedostatočne vyžmýkaná uhorka by urobila z hustého jogurtu nevzhľadnú brečku. Nastrúhanú uhorku zmiešame s prelisovaným cesnakom, nasekaným kôprom, bielym jogurtom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Nakoniec dochutíme soľou a korením.

Šalát necháme odležať na chladnom mieste, podávame ako prílohu k rybám či grilovanému mäsu, prípadne servírujeme s chlebíkom ako samostatné jedlo.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.