Suroviny
- 1 šalátová uhorka
- 1 zväzok čerstvého kôpru
- 1 grécky biely jogurt
- šťavu z 1 citróna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 dl panenského olivového oleja
- korenie a soľ na dochutenie
Postup:
Šalátovú uhorku nastrúhame, dáme do sitka a vymačkáme z nej vodu. Nedostatočne vyžmýkaná uhorka by urobila z hustého jogurtu nevzhľadnú brečku. Nastrúhanú uhorku zmiešame s prelisovaným cesnakom, nasekaným kôprom, bielym jogurtom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
Šalát necháme odležať na chladnom mieste, podávame ako prílohu k rybám či grilovanému mäsu, prípadne servírujeme s chlebíkom ako samostatné jedlo.
Ďalšie zaujímavé recepty tu.