S našimi formami, zdobiacimi vreckami, hladidlami na marcipán, embosovanými valčekmi i podnosmi a podložkami sa vám bude ľahšie pripravovať obľúbená torta. Plno zaujímavých vychytávok nájdete aj v našom magazíne jar/leto 2023 na str. 50-63.
Máte radi klasickú čokoládovú Sacher, nadýchanú Schwarzwaldskú tortu plnú šľahačky a višní, nahú tortu s ovocím alebo korpus s jemným krémom z mascarpone, ktorý bude ľahučký ako pierko? Skúste to s našimi vychytávkami.
-
TORTOVÉ FORMY
Klasické kovové tortové formy so samostatným dnom a lemom, ktorý je možné roztvoriť s pomocou pracky, sú základom každého pečenia. U nás ich nájdete vo veľkostiach od 16 cm až do 30 cm, takže môžete zvoliť rozmer korpusu podľa počtu hostí alebo vďaka rôznym priemerom vytvoriť viacposchodovú tortu. Niektoré majú aj nepriľnavý povrch alebo viac vkladov, napr. na pečenie bábovky alebo korpusu v tvare srdca.
Skvelým variantom sú aj posuvné nerezové formy v okrúhlom alebo hranatom prevedení, ktoré sú veľmi variabilné.
Recept na vanilkový tortový korpus nájdete tu >>
-
ZDOBIACE VRECKÁ, TORTOVÉ NOŽE A ĎALŠIE POTREBNÉ NÁČINIE
Tortové nože alebo šikovná struna pomôžu prekrojiť vyšší korpus tak, aby bol rez rovnomerný a hladký. Každá vrstva si zaslúži premazanie dobrým krémom. Do neho môžete pohádzať rôzne druhy drobného ovocia alebo ho posypať kúskami čokolády.
Boky torty v prípade tzv. nahých tort nie je potrebné potierať krémom, zostanú priznané.
Klasická krémová torta ale vyžaduje hladké pokrytie krémom, ktorý drží a nesteká. S tým si poradia stierky či hladidlá.
Horná časť môže pokryť stekajúca poleva, pusinky zo šľahačky, krehké makrónky, ovocie alebo jedlé kvety. So zdobením šľahačkou alebo zvyšným krémom vám pomôžu zdobiace plastové a pogumované vrecká, doplnené rôznymi typmi cukrárskych nerezových špičiek.
U nás nájdete aj najrôznejšie šľahacie metly, stierky, kuchynské váhy pre presné odvažovanie surovín, misy, sitá na preosievanie múky, odmerky, cedidlá a ďalšie kúsky, bez ktorých sa jednoducho nezaobídete. Nielen pri pečení tort.
-
HLADÍTKA, TVORÍTKA, EMBOSOVANÉ VALČEKY NIELEN NA MARCIPÁN
Detská oslava sa nezaobíde bez marcipánovej torty, plnej farieb, trblietok a drobných figúrok, vymodelovaných podľa obľúbených postáv zo seriálu či rozprávky.
S jeho pokrytím poťahovacou hmotou vám pomôžu dlhé valčeky a hladidlá na marcipán. Marcipán môže byť v hladkej forme alebo zdobený dekorom z tzv. embosovaných valčekov s reliéfom kvetín, stoniek či srdiečok.
S jemnejšími detailmi a figúrkami z marcipánu pomôžu aj modelovacie špachtle/kostice, ktoré majú na konci rôzne typy hrotov. Verte, že sa s nimi veľa vyhráte a torta bude naozaj zábavná.
-
STOJANY, PODLOŽKY POD TORTY, ZÁKUSKY
V našom sortimente si môžete vybrať hladké aj zdobené papierové podložky, na ktorých je možné korpus nielen zdobiť, ale pomôžu aj pri prenášaní hotovej torty a jej servírovaní. Napríklad na krásny sklenený alebo plastový otočný stojan.
A finálne servírovanie sa nezaobíde bez lopatky na tortu a dezertných lyžičiek, vidličiek a tanierikov. Takže či už je torta vašim prvým pokusom alebo ste skúsený cukrár, určite si každý pochutí. Zvlášť keď sa pečie s láskou.
Orion tip: ako krájať tortu s čokoládovou polevou? Pripravte si vyššiu nádobu s teplou vodou a dlhý tortový nôž. Ideálne so zubatým ostrím. Nôž v teplej vode nahrejte, rýchlo ho utierkou osušte a zakrojte. Čokoláda sa tak pod tlakom bude skôr rozpúšťať ako lámať.
My vieme, že originálna, vlastnoručne vyrobená torta nie je len sladkým zákuskom, ale vrcholom oslavy a darčekom, ktorý každý ocení. Spoločne s horiacimi sviečkami a rozžiarenými očami oslávenca alebo hostí bude nielen veľmi chutiť, ale aj skvele vyzerať na fotografiách.