Suroviny
- 350 g hladkej múky
- 50 g hrozienok namočených v rume
- hrsť vlašských orechov
- 150 g cukru kryštál
- 200 ml oleja
- 4 vajcia
- 2 jablká
- 1 prášok do pečiva
- 1 čajová lyžička škorice
Postup:
Preosejeme múku, ktorú v mise zmiešame s práškom do pečiva. Nasekáme orechy a primiešame spolu s cukrom, škoricou a hrozienkami.
Nastrúhame jablká a s olejem a vajíčkami pridáme do misy. Jablká mu dajú vláčnosť. Formu vymažeme a vysypeme múkou, ak máme silikónovú, tak stačí strieknuť olejom v spreji. Vložíme do rozpálenej rúry, u keramickej rúry do teplej, nie horúcej a pečieme 40 min. pri 180 °C, kontrolujeme farbu a prepečenie, napr. pichnutím špajle, pretože každá rúra pečie trochu inak. Vychladeného baránka pocukrujeme a dozdobíme mašľou.
Ak siahnete po mini baránkovi, použijete polovičné množstvo surovín.