Chuť grilovaných steakov doladí delikátna omáčka. Podobne ako marinády, i omáčky tvoria s mäsom dokonale chuťove vyvážený celok. Mäso na tanieri môžete omáčkou preliať alebo ju podávajte v mištičke, do ktorej si budete namáčať kúsky mäsa.
Suroviny
- 2 šálky nasekanej petržlenovej vňate
- 1/4 šálky čerstvého oregána
- 4 nasekané strúčiky cesnaku
- 1/4 šálky čerstvého vinného octu
- 1/8 lyžičky sušenej červenej papriky
- 3/4 šálky panenského olivového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Petržlenovú vňať, oregáno, cesnak, vinný ocot, papriku, soľ a korenie rozmixujte. Zmes zmiešajte s olivovým olejom a nechajte hodinu odstáť pri izbovej teplote, aby sa chute a vône spojili.