Chuť grilovaných steakov doladí delikátna omáčka. Podobne ako marinády, i omáčky tvoria s mäsom dokonale chuťove vyvážený celok. Mäso na tanieri môžete omáčkou preliať alebo ju podávajte v mištičke, do ktorej si budete namáčať kúsky mäsa. 

Suroviny

  • 2 šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/4 šálky čerstvého oregána
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky čerstvého vinného octu
  • 1/8 lyžičky sušenej červenej papriky
  • 3/4 šálky panenského olivového oleja 
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Petržlenovú vňať, oregáno, cesnak, vinný ocot, papriku, soľ a korenie rozmixujte. Zmes zmiešajte s olivovým olejom a nechajte hodinu odstáť pri izbovej teplote, aby sa chute a vône spojili. 

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>