Pre ich vytvorenie stačí šikovná škrabka. A my prinášame veľmi jednoduchý recept na nízkotučné cuketové špagety, ktorý si možno rýchlo pripraviť na večeru.
Suroviny
- 2 menšie cukety
- 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 šalotka
- 1 lyžica oleja
- 4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 40 g strúhaného parmazánu
- soľ, korenie a bazalka
Postup:
Z cukiet pomocou škrabky vytvoríme špagety. Najemno nakrájanú šalotku orestujeme v hrnci na oleji, pridáme pretlak a trochu vody, ak je vzniknutá omáčka príliš hustá. Potom už len vhodíme tuniaka, odporúčame kúsky skôr než nevzhľadnú drť, osolíme a okoreníme. Zo špagiet vytvoríme hniezdo, ktoré polejeme omáčkou a posypeme nastrúhaným parmezánom.
Ďalšie zaujímavé recepty tu.