Suroviny

  • 1 menšia cuketa
  • 1 biela cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička oleja
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • soľ, korenie

Postup:

Na strúhadle s väčšími otvormi nastrúhajte cuketu aj so šupkou a cez sitko ju vytlačte, aby ste sa zbavili prebytočnej tekutiny. Na nepriľnavej panvici orestujte na lyžičke oleja nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájaný cesnak a cuketu a duste všetko max. 5 minút. Cuketa sa rýchlo udusí na kašu, takže aj tepelná úprava musí byť veľmi rýchla. Potom zmes dochuťte sójovou omáčkou a worcestrom, pretlakom, horčicou a paprikou, ktorá dá zmesi farbu, ako by to bol hovädzí tataráčik.

Stačí ju premiešať a hneď stiahnuť zo sporáka. Nakoniec tatarák dochuťte podľa chuti soľou a korením a podávajte vychladený, napríklad s čerstvým kváskovým chlebom.

Orion tip na vylepšenie: pridajte do zmesi štipku chilli alebo lyžicu najemno nasekanej kapary.

Dokonalosť ale získa, keď zmes natriete na chrumkavé opečené hrianky a hore položíte kolieska cibule.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>