Suroviny
- 1 menšia cuketa
- 1 biela cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička oleja
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička worcestrovej omáčky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička paradajkového pretlaku
- soľ, korenie
Postup:
Na strúhadle s väčšími otvormi nastrúhajte cuketu aj so šupkou a cez sitko ju vytlačte, aby ste sa zbavili prebytočnej tekutiny. Na nepriľnavej panvici orestujte na lyžičke oleja nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájaný cesnak a cuketu a duste všetko max. 5 minút. Cuketa sa rýchlo udusí na kašu, takže aj tepelná úprava musí byť veľmi rýchla. Potom zmes dochuťte sójovou omáčkou a worcestrom, pretlakom, horčicou a paprikou, ktorá dá zmesi farbu, ako by to bol hovädzí tataráčik.
Stačí ju premiešať a hneď stiahnuť zo sporáka. Nakoniec tatarák dochuťte podľa chuti soľou a korením a podávajte vychladený, napríklad s čerstvým kváskovým chlebom.
Orion tip na vylepšenie: pridajte do zmesi štipku chilli alebo lyžicu najemno nasekanej kapary.
Dokonalosť ale získa, keď zmes natriete na chrumkavé opečené hrianky a hore položíte kolieska cibule.
Ďalšie zaujímavé recepty tu >>