V Pekingu je ale o sedem hodín viac ako na Slovensku, takže športový program bude začínať skoro ráno a končiť popoludní. Je to preto ideálny čas vo voľných dňoch alebo hneď po práci zasadnúť k televízii a dúfať, že vybojujeme čo najviac cenných kovov.
Čo tak dohovoriť sa s priateľmi a sledovať túto športovú súťaž spoločne? To napätie, atmosféra a fandenie s kamarátmi a známymi má veľa čo do seba.
Športovcom budú jedlo tentokrát servírovať robotmi, ale vy si môžete pripraviť rýchlovku, ktorú si vychutnáte dokopy. Nie je čas na zložité občerstvenie, preto je jednoduchá príprava tortill ako skvelá voľba a má mnoho obmien. Tieto pšeničné alebo kukuričné placky plnené najrôznejšími druhmi náplní sú veľmi obľúbené. Niekto skúsi pripraviť cesto priamo doma, ale prečo sa zdržiavať jeho spracovaním? Siahnite po tých kupovaných, nech môžete zapnúť televíziu a sledovať svoje obľúbené športy.
3 tipy, ako pripraviť rýchle občerstvenie z tortill
1/Chrumkavý kurací wrap
Toto je klasika, ktorá sa nikdy nepreje. Základom je hotová pšeničná tortilla, grilované kuracie mäso na kúsky, množstvo zeleniny a dip z kyslej smotany.
Ochutené mäso na rezance stačí na kvapke oleja orestovať na nepriľnavej panvici, nakrájať paradajky, papriky, jarnú cibuľku a ľadový šalát. Tortillu pomažte dipom z osolenej smotany a byliniek, pridajte hrsť zeleniny a vychladnuté mäso. Potom stačí zarolovať. Obmien je veľa, niekto volí vegetariánsku verziu bez mäsa, iný pridá mäkkú fazuľu, restované mleté mäso a chilli papričky.
2/Tortilla ako nachos s omáčkami
Malé trojuholníčky je možné kúpiť už hotové v sáčku, prečo si ale neurobiť obmenu. Stačí tortilly ľahko streknúť olejom v spreji, nakrájať na menšie trojuholníčky, ako keď sa krája pizza. Posypané korením ich vložte na plech do rúry na 5-10 minút. Pozor, je to rýchlovka, po upečení budú chrumkavé ako chipsy. K nim sa hodia rôzne salsy, obľúbené guacamole z avokáda alebo smotanový dip s koriandrom. Tak si chrumknite a fandite.
3/Plnené tortilly podávané ako jednohubky
Nemusíte sa mazať a zdobiť s jednohubkami alebo sa zdržiavať s prípravou zložitých kanapiek. Stačí na tortillu položiť plátky šunky, nastrúhať syr eidamského typu na strúhadle a zamotať ako palacinku. Vhodný je aj klasický plátkový 30% syr alebo čedar. Na panvici alebo v sendvičovači ju krátko zapečieme, syr sa vo vnútri rozpustí a spojí jednotlivé vrstvy k sebe. Po vychladnutí tortillu nakrájame na cca 2 cm široké kúsky, rozložíme na tanier alebo dizajnovú mangovú doštičku. Tento variant milujú hlavne deti. Môže byť aj dobrým tipom na desiatu do školy alebo im ju nenakrájanú vložte do krabičky na výlet.
Obmenou je tortilla plnená tuniakom a bylinkovým syrom alebo špenátom.
Tak našim športovcom 4. - 20. februára držte palce, vychutnajte si slávnostné zahájenie a 17 dní špičkových výkonov športovcov z celého sveta s chuťou. Napríklad s tortillou v ruke.