Suroviny
- 750 g hovädzej sviečkovej
- 4 štipky tymianu
- paradajky, paprika, cuketa podľa chuti
- štipka tymianu a rozmarínu
- olivový olej
- morská soľ
- čerstvo roztlčené korenie
Postup:
Mäso z chladničky nechajte dôjsť do izbovej teploty. Nesoľte, nekoreňte. Rozohrejte liatinovú panvicu, kvapnite olej a sprudka silnejší plátok sviečkovej opečte z oboch strán. Potom stiahnite teplotu, pridajte bylinky a ľahko ho polievajte výpekom s lyžicou masla. Strážte si stupeň prepečenia, podľa toho, či máte radi hovädzie krvavé alebo viac prepečené. Malo by zostať pri skúške prstom pružné, ale zľahka pevné. Potom ho odstavte a nechajte zakryté na teplom tanieri odpočívať. Soliť budete až pri podávaní. Do výpeku vhoďte zeleninu a opečte ju na skus. Podávajte len tak, alebo s pečeným zemiakom.
Ďalšie zaujímavé recepty tu.