Prichádzame s receptom, ktorý spája práve dozrievajúce jablká a lahodné vláčne cesto na výbornú domácu bábovku.

Suroviny

  • 2 jablká
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček špaldovej hladkej múky
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1-2 lyžice mlieka
  • 3 vajcia
  • 6 polievkových lyžíc medu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice

Postup:

Nastrúhame si dve jablká. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame všetky sypké ingrediencie. Postupne zapracujeme žľtka, olej, 1-2 lyžice mlieka (podľa šťavnatosti jabĺk) a nastrúhané jablká. Všetky suroviny dokonale zmiešame a zľahka vmiešame tuhý sneh. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy Marissa. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme asi 50 minút. Upečenú bábovku vyklopíme na mriežku, necháme vychladnúť a pred podávaním zasnežíme práškovým cukrom.

Je to vynikajúca jesenná bábovka s vôňou jabĺčok.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.