Prichádzame s receptom, ktorý spája práve dozrievajúce jablká a lahodné vláčne cesto na výbornú domácu bábovku.
Suroviny
- 2 jablká
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček špaldovej hladkej múky
- ½ hrnčeka oleja
- 1-2 lyžice mlieka
- 3 vajcia
- 6 polievkových lyžíc medu
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
Postup:
Nastrúhame si dve jablká. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame všetky sypké ingrediencie. Postupne zapracujeme žľtka, olej, 1-2 lyžice mlieka (podľa šťavnatosti jabĺk) a nastrúhané jablká. Všetky suroviny dokonale zmiešame a zľahka vmiešame tuhý sneh. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy Marissa. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme asi 50 minút. Upečenú bábovku vyklopíme na mriežku, necháme vychladnúť a pred podávaním zasnežíme práškovým cukrom.
Je to vynikajúca jesenná bábovka s vôňou jabĺčok.
Ďalšie zaujímavé recepty tu.