Suroviny

  • 4 polievkové lyžice špaldovej (alebo hladkej) múky
  • 4 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru múčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
  • kvapka vanilkového extraktu
  • čerstvé jahody

Postup:

Silikónové formičky na muffinky stačí ľahko vystriekať olejom v spreji. V miske zmiešajte všetky ingrediencie, nakoniec pridajte na malé kúsky nakrájané jahody a prášok do pečiva. Cesto vlejte do formičiek cca 0,5 cm pod okraj a dajte ich „piecť“ na 5 minút do mikrovlnky na maximálny výkon. Muffiny budú vláčne vďaka jahôdkam. A drobný postreh na záver, zostanú skôr ploché, než ste zvyknutí z klasickej rúry, kde vybehnú do pekného oblúčika nad formu.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.