Suroviny
- 4 polievkové lyžice špaldovej (alebo hladkej) múky
- 4 lyžice oleja
- 1 vajce
- 2 lyžice cukru múčka
- 1 vanilkový cukor
- 5 lyžíc mlieka
- 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
- kvapka vanilkového extraktu
- čerstvé jahody
Postup:
Silikónové formičky na muffinky stačí ľahko vystriekať olejom v spreji. V miske zmiešajte všetky ingrediencie, nakoniec pridajte na malé kúsky nakrájané jahody a prášok do pečiva. Cesto vlejte do formičiek cca 0,5 cm pod okraj a dajte ich „piecť“ na 5 minút do mikrovlnky na maximálny výkon. Muffiny budú vláčne vďaka jahôdkam. A drobný postreh na záver, zostanú skôr ploché, než ste zvyknutí z klasickej rúry, kde vybehnú do pekného oblúčika nad formu.
Ďalšie zaujímavé recepty tu.