SUROVINY

  • 1 kg višní
  • 0,3 l rumu
  • 400 g kryštálového cukru

(pomer je približný, záleží na tom, ako veľmi višne utlačíte a aké veľké poháre použijete)

POSTUP

Umyté višne vykôstkujte. Naplňte ich do sterilizovaných pohárov, zasypte cukrom, kým je v nich miesto a zalejte rumom až po okraj. Poháre vložte do zaváracieho hrnca tak, aby sa nedotýkali, zalejte vodou a zahrievajte cca 15 minút na 80 °C. Vyberte ich, otočte dnom hore a nechajte vychladnúť. Skladujte v tme a chlade. Môžete pridať podľa chuti trochu škorice. Keď pohár neskôr otvoríte, vôňa vás omámi. 

Ak máte poháre s gumičkou, musíte ich po uzavretí ešte sterilizovať 10 minút v zaváracom hrnci.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>