A ak vám tam zostalo ešte nejaké ovocie, je najvyšší čas urobiť miesto na to tohtoročné a trochu mrazničku vyprázdniť.
My prinášame 3 TIPY, AKO SPOTREBOVAŤ MINULOROČNÉ MRAZENÉ OVOCIE tak, aby ste si zároveň pochutnali:
1/ CRUMBLE S OVOCÍM A REBARBOROU
Ak máte chuť na niečo sladké, ale zároveň zdravé, skúste si pripraviť tento skvelý crumble s mrazeným ovocím a rebarborou. Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj plný zdravých ingrediencií ako sú ovsené vločky, tvaroh a ovocie.
Rebarboru niekto miluje a iný jej kyslú chuť neznáša. Aj pre tých, ktorí ju práve nemilujú, ju môžete šikovne schovať do pečeného dezertu bez cesta.
Tu nájdete jednoduchý, šťavnatý recept na crumble s ovocím, rebarborou a chrumkavou posýpkou z ovsených vločiek >>
2/ PEČENÝ ČAJ NA PLECHU
Tento tip zaistí rýchle vyprázdnenie mrazničky. Stačí mrazené ovocie nechať trochu povoliť, rozprestrieť ho na plech, podliať troškou vody, zasypať hrnčekom kryštálového cukru a korením, ktoré máte radi. Podľa chuti pridajte celú škoricu, vanilkový struk, klinčeky, kôru z citróna alebo pomaranča. Pečieme odkryté v rúre pri 170 °C cca 30 minút do mierneho zmäknutia, občas premiešame, strážime, aby nebolo ovocie úplne na kašu, ale zachovalo si časť pôvodnej štruktúry.
Pečený čaj v chladnejších dňoch zahreje, doplní energiu, ale možno ho použiť aj na lievance alebo palacinky alebo v horúcej forme k vanilkovej zmrzline.
Taký domáci pečený čaj zavarený v malých pohároch, doplnený štýlovými samolepkami, bude aj krásnym darčekom pre vašich blízkych, kamarátov alebo kolegov.
3/ OSVIEŽENIE V TEPLÝCH DŇOCH
Po studenom začiatku jari sú tu konečne aj teplé dni, ktoré lákajú na posedenie na terase alebo na prácu v záhradke. Keď sa dostaví smäd, stačí na jeho uhasenie veľký džbán s čistou vodou, vetvičkou mäty alebo medovky a mrazeným ovocím. To vodu nielen ochladí, ale pridá jej ovocný tón a ľahkú chuť.
Aj u nás nájdete sklenené džbány a karafy, poháre, formy na ľad a slamky. Naším tipom sú ľadové kocky, ktoré je možné zmraziť a vhodiť do nápoja. Týmto spôsobom ho ochladíte bez toho, aby sa zriedil rozpustenou vodou ako v prípade klasických kociek ľadu.