• Jednoduché strojčekové pečivo

3. adventný týždeň znamená okrem iného aj pečenie strojčekového pečiva. S patričným nástavcom premeníte ručný strojček na mäso v praktický strojček na pečivo. Stačí vložiť pripravené cesto do mlynčeka a vybrať potrebný tvar pečiva. Prosíte si banániky, kokosové tyčinky alebo pudingové či pistáciové koláčiky? So strojčekom ich zvládnete ľahko a rýchle. Napečené dobroty zatiaľ nezlepujte marmeládou ani krémom. Nemuseli by vám do Štedrého dňa vydržať.

 

  • Nezabudnite na išelské tortičky

Išelské tortičky nepatria medzi najľahšie vianočné recepty. A však chutia tak výborne, že ich miloval aj cisár Franc Josef. K ich príprave potrebujeme kvalitnú vykrajovačku, ideálne s vrúbkovaným okrajom. Pár dni pred Štedrým dňom stačí kolieska zlepiť lekvárom alebo krémom, namočiť ich do čokolády a navrch položiť polku vlašského orieška alebo mandľu. Koláčiky skladujeme v uzatvárateľných dózach a na chladnom mieste. 

  • S kvalitnou čokoládou nešetrite

Najmä milovníci čokolády ocenia koláčiky máčané v čokoládovej poleve. Na ich prípravu je ideálna čokoláda s vysokým obsahom kakaa a vodný kúpeľ.

 Náš tip: Čokoládu nalámeme na malé kúsky, ktoré následne vložíme do sklenenej alebo nerezovej misky. Tú položíme na hrniec s vriacou vodou tak, aby sa jej dno nedotýkalo hladiny vody. Počas zahrievania čokoládu miešame, až kým sa nerozpustí na požadovanú konzistenciu a hustotu. V takto pripravenej poleve namáčame napečené koláčiky a odkladáme na mriežku. A ak uprednostňujete nedbalé zdobenie pred rovnomernou polevou, naskladajte koláčiky na plechu tesne vedľa sebe a za pomocou cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou ich pokropte čokoládovou polevou.

  • Vykrojte si sušienky

Prichádzame s krásnymi pečiatkami z bukového dreva. tačí z vyváľaného cesta vykrájať nerezovým krúžkom kolieska a pečiatky otlačiť.

Po upečení ich nemusíte zdobiť, dlho vydržia, teda pokiaľ sa do nich vaši blízki hneď nepustia.