Suroviny
- 1 tučný tvaroh
- 4 lyžice ľanovej múky
- 2 vajcia
- 3 lyžice psyllia
- 2 lyžice sezamových semienok
- 2 lyžice slnečnicových semienok, trochu na posypanie
- 1 lyžica chia semienok
- 1 lyžička drvenej rasce
- ½ prášku do pečiva
- soľ
- 1 dl vody
Postup:
Tvaroh s vajcami a soľou rozmiešame, pridáme ostatné suroviny a vodu. Je dôležité nechať zmes aspoň 10 minút natiahnuť vlhkosť z tvarohu a vody, hlavne ľanová múka, sezam a chia semienka utvoria spojivo a zmes zhustne. Pripravte si plech ľahko vymastený olejom, výborne sa k tomu hodí menší plech Grande s nepriľnavým povrchom.
Utvorte 2 bagety alebo 4 menšie rožky, dobre sa tvarujú, pokiaľ si navlhčíte ruky vodou. Posypte ich zhora slnečnicovými semienkami, dobre vyzerá aj hrubozrnná soľ, a dajte do rozohriatej rúry piecť pri 170 °C na 40 minút, treba ich postrážiť, až budú upečené dozlatista.
Toto pečivo sa hodí na desiatu, na výlety, plnené napríklad šunkou a zeleninou. Večer ho môžeme jesť k čerstvému šalátu, grilovanému mäsu. Nakrájané na kolieska vytvoria základ jednohubiek alebo zdravých obložených chlebíčkov.
Orion tip: Ručný nerezový mlynček na kávu čerstvo namelie zrnkovú kávu - aj na mletie ľanových semiačok.
Ďalšie zaujímavé recepty tu >>