SUROVINY
- 120 g hladkej múky
- 80 g varenej červenej repy
- 1 vajce
- 160 ml mlieka
- 1 lyžička soli
náplň: slanina, volské oká, cibuľa, šampiňóny, šalát…
POSTUP:
Ak ste si priniesli repu zo záhradky alebo od miestneho farmára, tak ju očistite, zbavte ju listov a celú buľvu zabaľte do alobalu. Pečte ju v rúre do zmäknutia, ideálne vtedy, keď v nej máte ešte niečo iné, napr. kus mäsa. Tým ušetríte a využijete priestor v rúre, keď už je zapnutá. Ponúka sa samozrejme variant varenej vákuovanej repy zo supermarketu, potom je to naozaj rýchlovka.
Vychladnutú mäkkú repu zbavte šupky a postrúhajte ju na jemnom strúhadle do misky. Pridajte ostatné suroviny a poriadne premiešajte, až sa vytvorí riedke cesto v krásnom ružovom odtieni.
Na panvici s nepriľnavou vrstvou kvapnite trochu oleja, dobre poslúži aj olej v spreji a krátko palacinky opečte z oboch strán. Z tohto množstva ich bude na panvici 24 cm cca 4-5 kusov.
Hotové palacinky je možné plniť rôznymi náplňami, čerstvým šalátom, opečenou chrumkavou slaninou, aromatickými syrmi, restovaným špenátom, volským okom alebo šampiňónmi.
A verte, že nielen páni budú okolo sporáka krúžiť skôr, ako budú palacinky hotové.