SUROVINY
- 500 g hladkej múky
- 0,4 l teplej vody
- 1 balíček sušeného droždia
- soľ
- 50 ml olivového oleja
+ vaše obľúbené ingrediencie (olivy, sušené paradajky...) a korenie alebo bylinky
POSTUP:
Zmiešajte múku s vodou, pridajte droždie, cca lyžičku soli a vypracujte cesto. Do lepkavého prevzdušneného cesta pridajte najemno nakrájané ingrediencie a korenie alebo bylinky podľa vašej chuti. Cesto v mise prikryte utierkou a nechajte kysnúť cca 45 min na teplom mieste.
Potom ho vložte na pekáča vystlaného papierom na pečenie a rukami ho rozprestrite po celej ploche. Aby sa vám cesto nelepilo na ruky, tak si ich môžete pomúčiť alebo potrieť olivovým olejom. Znova prikryte utierkou a nechajte ešte krátko kysnúť – cca 10-15 minút.
Na povrchu cesta vytvorte jamky a nalejte do nich olivový olej. Dosoľte, dozdobte, vložte do vyhriatej rúry a pečte dozlatista cca 15-20 minút na cca 200 °C. Podávajte s bylinkovým maslom a cesnakom.
Ďalšie zaujímavé recepty tu >>