SUROVINY

  • 500 g hladkej múky
  • 0,4 l teplej vody
  • 1 balíček sušeného droždia
  • soľ 
  • 50 ml olivového oleja 

+ vaše obľúbené ingrediencie (olivy, sušené paradajky...) a korenie alebo bylinky

POSTUP:

Zmiešajte múku s vodou, pridajte droždie, cca lyžičku soli a vypracujte cesto. Do lepkavého prevzdušneného cesta pridajte najemno nakrájané ingrediencie a korenie alebo bylinky podľa vašej chuti. Cesto v mise prikryte utierkou a nechajte kysnúť cca 45 min na teplom mieste.

Potom ho vložte na pekáča vystlaného papierom na pečenie a rukami ho rozprestrite po celej ploche. Aby sa vám cesto nelepilo na ruky, tak si ich môžete pomúčiť alebo potrieť olivovým olejom. Znova prikryte utierkou a nechajte ešte krátko kysnúť – cca 10-15 minút.

Na povrchu cesta vytvorte jamky a nalejte do nich olivový olej. Dosoľte, dozdobte, vložte do vyhriatej rúry a pečte dozlatista cca 15-20 minút na cca 200 °C. Podávajte s bylinkovým maslom a cesnakom.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>