Základný recept môžete obmeniť pridaním pár kvapiek mandľovej esencie, karamelového sirupu či strúhanej čokolády.

SUROVINY:

  • 250 ml 33% smotany na šľahanie
  • 1 plechovka kondenzovaného sladeného mlieka
  • 350 ml írskej whisky
  • 1 ristretto
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • vanilkový extrakt

POSTUP: 

Pripravte si malú silnú kávu. Vo väčšej miske zmiešajte metlou smotanu, kondenzované mlieko, whisky, kávu, kakao a pár kvapiek vanilkového extraktu. Smotana vykúzli krémovú konzistenciu, kondenzované mlieko zase dodá sladkosť a hustotu.

Miešajte pozvoľna, kým sa všetko dobre nespojí a zmes je hladká. Kondenzované mlieko môže byť tuhšie, pokojne si ho povoľte v hrnci s horúcou vodou, bude sa s ním lepšie pracovať.

Hotový likér prelejte s pomocou lievika do čistých sklenených fliaš a uložte do chladničky. Takto pripravený likér vydrží v chladničke asi 2 týždne. Vlastne nevydrží. Tá hladká, lahodná chuť vás nenechá v pokoji, takže vás bude provokovať, aby ste upíjali.

Orion tip: Vyberte si u nás darčekovú škatuľu, originálne fľaštičky s klipovým uzáverom a poháre. Škatuľu vysteľte drevitou vlnou a uložte do nej fľaštičku a poháre, doplnené napríklad venovaním alebo mašľou.

Takto štýlovo zabalenú „tekutú dobrotu“ potom dajte rodine, kamarátom či kolegom ako hand made darček domácej výroby. Budú nadšení.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>