Suroviny
- 800 g máslovej tekvice alebo Hokkaido
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa a 2 stručiky cesnaku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 smotana na šľahanie
- 1 lyžička kari korenia
- 1 lyžička trstinového cukru
- soľ a koreni
- štipka chilli
- tekvicový olej
Postup:
V hrnci speňte na masle pokrájanú cibuľu, pridajte tekvicu bez semiačok na kocky. Opečte ju dozlatista, potom pridajte chilli, kari korenie, cukor a zalejte vývarom. Varte, až tekvica zmäkne, vmiešajte smotanu, osoľte a okoreňte a nechajte prejsť varom. Nakoniec polievku rozmixujte.
Podávajte posypanú nasucho opraženými tekvicovými semienkami a kvapkou tekvicového oleja, niekto preferuje ocot balsamico. Dobrú chuť.
Ďalšie zaujímavé recepty tu >>