Vločky dodajú telu potrebnú vlákninu, tvaroh a vajcia bielkoviny. A ak sa použije namiesto cukru xylitol, bude sa jednať aj o odľahčený dezert, skvelý napr. k popoludňajšej káve.

POSTUP:

  • 2 hrnčeky mrazeného ovocia
  • 3 olúpané stredné stonky rebarbory
  • 1 vajce
  • ½ polotučného tvarohu vo vaničke
  • ½ hrnčeka hnedého cukru alebo náhradky cukru (výborný je napr. brezový cukor)
  • lyžička škorice

posýpka:

  • 1 hrnček jemných ovsených vločiek
  • 1 hrnček celozrnnej múky – možno ju nahradiť mandľovou alebo kokosovou múkou
  • 1/2 masla
  • 2 lyžice trstinového cukru alebo brezového cukru

SUROVINY

Postup je jednoduchý. Z ingrediencií na posýpku vypracujte v mise sypkú zmes, ideálnym nástrojom na to sú ruky. Teplom maslo povolí a urobí z vločiek a ďalších prísad drobivú zmes, ktorá príde hore na tento dezert.

Vajcia stačí zmiešať s tvarohom a ¼ cukru a naliať do vymastených keramických misiek alebo väčšej formy. Potom príde na rad vrstva povoleného ovocia a na kúsky nakrájaná rebarbora. Tú zasypeme zvyškom cukru.

Nakoniec sa celý povrch zakryje posýpkou a vloží do rozpálenej rúry na 200 °C na 30-40 minút. V priebehu pečenia ovocie pod vrstvou mrveničky mierne prebubláva a púšťa šťavu. Crumble je hotový v okamihu, keď posýpka hore zozlatne.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>