SUROVINY

  • 1 malá cuketa
  • 100 g špaldovej múky
  • 50 g mletých ovsených vločiek
  • 40 g kakaa
  • 1 vajce
  • 200 g cukru krupice (možno nahradiť medom alebo kokosovým cukrom)
  • 120 g masla
  • 60 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 1 rovná lyžička prášku do pečiva

POSTUP:

Nastrúhajte na jemnom strúhadle cuketu a až pustí vodu, trochu ju vytlačte. Medzitým si rozpustite maslo do polotekutej konzistencie, zmiešajte ho s čokoládou nakrájanou na kúsky a s kakaovým práškom. Čokoláda v masle pekne povolí a rozpustí sa. Vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, vmiešajte čokoládovú zmes masla a postupne prisypávajte múku s kypriacim práškom.

Cesto nalejte do vymastenej zapekacej misy, na toto množstvo sa hodí menší plech alebo zapekacia misa cca 30x20 cm a vložte do predhriatej rúry. Je možné tiež použiť papier na pečenie a formu ním vyložiť. Pečte pri 180 °C 20 minút. Po pichnutí špajlí by malo byť cesto ešte trochu lepkavé, to je ten správny okamih na vybratie vláčneho brownies z rúry. Nechajte ho vychladnúť v pekáčiku a potom krájajte na dieliky a podávajte s kyslou smotanou, tvarohom a ovocím. Sladiť ho nemusíte, vďaka cukru a čokoláde v ceste je tento luxusný a rýchly dezert sladký dostatočne.

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete tu >>