SUROVINY
- 300 g mäkkej salámy typu alebo junior
- 3 nakladané uhorky
- 1 menšia cibuľa
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 2 lyžice kečupu
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžička octu
POSTUP:
Na hrubom strúhadle nastrúhame salámu, nadrobno nakrájame uhorky a cibuľu. V rajnici sa zmieša olej, ocot, horčica, kečup a cukor a necháme všetko krátko povariť, aby sa chute prepojili. Prilejeme do misy k saláme, uhorke a cibuľke a premiešame. Po vychladení v chladničke pridáme k nátierke ešte majonézu, ktorá všetko pekne spojí a je to.
Kto má rád pikantnejšiu verziu, môže pridať štipku chilli alebo nakrájanú feferónku.