SUROVINY:

  • 200 g hladkej múky
  • 1 malinový pudingový prášok
  • 140 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • potravinárske farbivo (malinová červeň)
  • malinový džem

POSTUP:

Najprv vyberte maslo z chladničky a nakrájajte ho na tenké plátky, aby rýchlejšie povolilo na izbovú teplotu. Na kuchynskej váhe odvážte do misy múku, cukor, prisypte puding, na špičku noža potravinárskeho červeného farbiva, pridajte zmäknuté maslo. Robotom krátko v mise alebo na doske ručne spracujte hladké cesto. Spočiatku bude drobivé, behom pár minút sa vďaka maslu krásne spoji. Uložte ho zabalené vo fólii aspoň na 1 hodinu do chladničky, prípadne do druhého dňa.

Vyvaľkajte plát s hrúbkou 2 mm, výborne sa osvedčil valček s nastaviteľnými bokmi, ktorý ľahko pomúčite. Vykrajujte tvary srdiečok a položte ho na plech, pri polovici prekrojte stred menšou vykrajovačkou. Možno použiť papier na pečenie, ale cesto je vďaka maslu mastné, tak to je skôr kvôli tomu, aby ste si uľahčili umývanie plechu. Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C 10-12 minút, hore bude pečivo pekne ružové, zo spodnej strany ľahko hnedé. Toto množstvo vyjde na cca 2 plechy.

Nechajte na plechu vychladnúť, za tepla je pečivo krehké, po vychladnutí potierajte spodky džemom, hornej časti pocukrujte práškovým cukrom a zlepujte ako linecké pečivo. Je trvanlivé, ale verte, že dlho nevydrží.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>