SUROVINY
- 2–3 červené repy
- rukola/špenát/bazalka
- 100 g kozieho syra
- opražené mandle/vlašské orechy/
- slnečnicové semienka
marináda:
- 3 lyžice medu
- 10 lyžíc oleja
- 2 lyžice krupicového cukru
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 lyžica sójovej omáčky
- tymián, soľ, korenie
POSTUP:
Varenou červenú repu ostrúhajte a nakrájajte na tenké plátky do misy s vekom a nechajte ju cez noc v chlade marinovať v omáčke. Čím bude naložená dlhšie, tým lepšie. Zmiešajte ju potom s čerstvou rukolou, kúskami kozieho syra a posypte opraženými vlašskými orechmi, prípadne mandľami.
Kto nemusí aromatickú rukolu, môže ju vymeniť za bazalku. A komu nechutí kozí syr, môže repu doplniť špenátom a granátovým jabĺčkom. Okrem orechov a mandlí môžete rovnako dobre dochutiť šalát slnečnicovými semienkami.
Orion tip: pozor, repa veľmi farbí, takže použite mikroténové rukavice.