Suroviny
- 80 g hladkej pšeničnej celozrnnej múky
- 80 g masla
- 140 g práškového cukru
- 1 vajce
Na náplň potrebujete:
- 560 g tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- šťavu a najemno strúhanej kôry
- z jedného citróna
- 340 g tekvice, olúpanú a nakrájanú na kocky
- 3/4 sáčku vanilkového pudingu
Postup:
Suroviny na cesto premiešajte a vymieste, vyvaľkajte na plát o hrúbke cca 0,5 cm a preneste do nepriľnavej koláčovej formy. Prečnievajúce kraje zrežte. Plnka: tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú kôru a šťavu, tekvicu
a vanilkový puding rozmixujte dohladka a zmes vlejte na pripravené cesto. Pečte vo vyhriatej rúre na 180-200 °C približne 45 minút. Pred podávaním ešte pocukrujte práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.