Suroviny

  • 1 tvaroh
  • 1 vajce
  • 1 jarná cibuľka
  • čerstvo mletá sladká paprika
  • štipka soli

Postup:

Tvaroh je po mäse jedným z najbohatších zdrojov kvalitných bielkovín a má výborné sýtiace účinky, takže rýchle zaženie hlad. Navyše si ho môžete pripraviť doma, z kvalitného čerstvého mlieka, ktoré nemusí byť priamo od chovateľa, ale stačí čerstvé mlieko z obchodu. A keďže dnešná doba ide na vlne domácej výroby najrôznejších potravín, ponúkame možnosť použiť šikovnú nádobu na prípravu domácich syrov a tvarohu. K mlieku stačí pridať citrónovou šťavu, jogurt alebo ocot a po odkvapkaní srvátky máme hotovo. Podrobný postup nájdete tu >>

Tvaroh dáme do misky, rozmiešame so soľou a štipkou mletej papriky. Nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a nastrúhané natvrdo varené vajíčko prisypeme k tvarohu a premiešame. Podávame s čerstvým chlebom a zeleninou. Kto chce zmenu a má po ruke nakladaný medvedí cesnak alebo zoženie čerstvý, môže ho nasekať a pridať miesto cibuľky.

Možno ju mazať na čerstvý chlieb, ale skvele chutná len tak, s horúcim zemiakom na lúpačku a maslom, jak to mali radi naši rodičia. A taký zapečený zemiak v alobale z grilu, doplnený slaninou a preliaty jemným tvarohom bude fantastickým hlavným chodom.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>