SUROVINY

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 3-4 lyžice hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a majorán
  • 100 g tvarôžkov
  • olej na smaženie

 

POSTUP:

Zemiaky a cuketu ošúpte a nastrúhajte na jemno a dajte do veľkej misy. Ak má cuketa veľa vody, môžete ju jemne vytlačiť. Cesnak nastrúhajte alebo nakrájajte na jemno. Pridajte vajcia, múku, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto by malo mať konzistenciu, ktorá umožňuje tvorbu placiek.

Na panvici Grande rozohrejte olej (sekcie sú hlbšie ako je obvykle, takže aj obľúbené syrčeky v zemiakovom ceste budú hotové behom chvíľky). Z cesta tvarujte malé placky a do stredu každej placky vložte kúsok tvarôžkov. Prikryte druhou vrstvou zemiakovej hmoty. Placky smažte na stredne vysokej teplote z oboch strán, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.

Zemiakové placky s cuketou a tvarôžkami podávajte teplé. Môžete ich podávať s kyslou smotanou alebo jogurtom a čerstvými bylinkami. 

Orion tip: Tvarôžky môžete nahradiť iným typom syra podľa vlastnej chuti (napr. feta, kozí syr alebo iný aromatický syr). Olomoucké tvarôžky majú nízky obsah tuku v porovnaní s mnohými inými syrmi. To ich robí vhodnými pre ľudí, ktorí sa snažia znížiť príjem tukov. Syrečky si vyberte z balenia a vložte ich do mrazničky na približne 30 minút. Takto by syrečky nemali by pri smažení vytekať. Prajeme dobrú chuť!

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>