U nás nájdete klasické keramické hrnce, tzv. nakladacie súdky, ktoré slúžia na prípravu kvašákov, utopencov a ďalších lahôdok, nakladaných do octového nálevu alebo oleja.
Využijete tak plody jesennej prírody i svoju vlastnú prácu na záhradke.
1/ KYSLÁ KAPUSTA
Kupovaná kyslá kapusta sa domácej, vlastnoručne naloženej kapuste zďaleka nevyrovná. A môžete si ju urobiť kľudne aj v paneláku. Stačí si u zeleninára vybrať kvalitnú kapustu, zaobstarať si šikovnú keramickú nádobu a nastrúhanú kapustu v nej postupne presypávať soľou a korením.
Recept na chrumkavú a chutnú kapustu nájdete tu >>
Potom je potrebné ju poriadne utlačiť, až pustí šťavu, zaťažiť ju (keramické ťažítko slúži na zaťaženie zeleniny a zároveň k nej nejde vzduch) a nechať v teple kvasiť.
2/PICKLES
Kvasená zelenina je ako známe explóziou vitamínu C, minerálov, enzýmov a probiotík, obzvlášť v zimnom období. Podporuje zdravé fungovanie našej imunity, môžete si ju jednoducho pripraviť doma a navyše je lacná. Fermentácia je starý, mimoriadne zdravý spôsob uchovania potravín bez sterilizácie a pridaných látok. Je lepšie stráviteľná ako čerstvá zelenina, pôsobí detoxikačne a čistí hrubé črevo.
Recept na pickles je tu >>
Tak si pickles skúste vyrobiť, nie je to žiadna veda!
Kvasiť sa dá najrôznejšia zelenina, fermentujte napríklad kapustu, kel, mrkvu, reďkovky, cibuľu, kaleráby, uhorky i papriku.
Aby sa Vám všetko lepšie pripravovalo, vybrali sme z našej ponuky:
- Nakladacie hrnce s kliešťami – ideálne pre naloženie kapusty, čalamády...
- Dózy na nakladanie a kvasenie – pre kvasené uhorky, domáci pickles...
- Sklenené dózy s patentom a tesnením – vhodné pre uskladnenie sušených jabĺk, orechov, naloženie syra, budú i krásnym darčekom domácej výroby
- Nakladacie dózy s pružinou – ideálne k nakladaniu mäsa, syrov i zeleniny...